September 2003

Årets parade i Stockholm blev udsat for to overfald - af meget forskellig karakter. Under selve paraden angreb en gruppe på 30-40 skinheads og personer fra den yderste højrefløj optoget med sten og flasker, og en 26-årig deltager blev overfaldet og sparket.

Senere på Priden blev en af Sveriges mest kendte drag-artister Rickard Engfors overfaldet på scenen af terror-transen Puta fra dunst i København. Mens det ikke har været muligt at få de svenske skindheads i tale, forklarer Puta sit angreb til Panbladet:

"Lad mig sige det på denne måde: at være inviteret med dunst til WigStockholm under svenskernes Pride for at give et show på den store udendørs scene med live skærme i siderne, så vi rigtig kunne indvie broderfolket i vores dunsten på en scene, var i sig selv en lykke for os alle, men da vi blev afløst af den største svenske drag-stjerne Rickard-et-eller-andet, dennes anorektiske ben i et velkoreograferet show med tre muskelmænd, tænkte jeg, at dette lort kunne peppes lidt op med min deltagelse. Så fra back stage dansede jeg ind og deltog i koreografien. Først da jeg bevægede mig op og sexede rundt foran åbenbart selveste Rickard, greb han mig om livet og skubbede mig væk fra scenen.

Så blev alle i dunst smidt ud, måtte ikke deltage i Pride parken og det andet tingeltangel og fik klippet vores armbånd ved udgangen.

Nå. Men Stockholm, shit happens i mange afskygninger, så fyr den under alle omstændigheder af og denne Rickard er altid velkommen til at crashe mig i et show for at peppe det hele lidt op. Jeg vil så bruge ham som stomipose".

Skribent: Sune Prahl Knudsen

Print denne side