04. Maj 2003

Djuna Barnes
Dansk DJ
Oprindelige navn: Maria Gerhardt

Fødselsdato 25. januar 1978

Af Katrine Ring
Maria Gerhardt er DJ i København. Hun spiller en kompromisløs, original og meget personlig blanding af folktronica, electrorock, diskopunk, smartpop, tøsehiphop, melankolsk tekno, aciid, bevidst 70'er, art- og kattejammer mm. Musikalsk lægger hun vægt på blandingsmisbrug, detaljer, overraskelser, musikhistorie og mærkelige vokaler.
DJ-navnet er lånt fra den modernistiske amerikanske og lesbiske forfatter Djuna Barnes fra 1930'erne. DJ-stilen er påvirket af scenerne i Berlin og New York.

I 1998 debuterede Maria Gerhardt ved at spille i 10 timer til en gadefest for 1000 menesker. Siden spillede hun i nogle år til en lang række fester for lesbiske og på undergrundsklubber for bøsser. Her raffinerede hun sit musikalske mix og skabte sig et navn som en yderst original DJ.

Siden 2002 har Maria Gerhardt fortrinsvis spillet til Dunst-festerne og på klubber som Ssshhh..., All DJ's Are Idiots på Rust og Kill Your Telly på Stengade 30 i København. Derudover har hun spillet i ind- og udland bl.a. Stockholm, Missfobi, LJUD's elektroniske feministiske festival i Århus, ferniseringer, kreative receptioner, undergrunds-raves og alternativ lebbeclubbing.

PÅ JOB
Djuna Barnes i Ungdomshuset, København
TOP 5
Rah Band: Cloud Across The Moon
LCD Soundsystem: I'm Loosing My Edge
Gina X: No G.D.M
Sexual Harrasment: If I Gave You A Party
Stereo Total: Wir Tanzen Im Viereck
Djuna Barnes
Danmarks Radio:
www.dr.dk/musik/danskedjs/artikel/maria_profil.asp

Print denne side

http://wms.dr.dk/storage/pp/drrytmisk/dj_profiler/maria.wmv