Køn i Spil
27. 28. & 29. August - 2004

Diskussion - Miss Fish speaking.
Photo: Søde Car O'lina.
"You are born naked - the rest is drag" (RuPaul)

KØN I SPIL inviterer til åben debat om køn, seksualitet og magt på scenen. I tre dage stiller nordiske scenekunstnere, teater- og kønsforskere skarpt på, hvad ligestilling og seksuel frigjorthed betyder for kønnenes iscenesættelse i scenekunsten.

KØN I SPIL byder på nye kreative og akademiske indfaldsvinkler til temaet »køn på scenen« gennem workshops, foredrag og sceniske indslag.

KØN I SPIL gør op med herskende teaterkonventioner, udfordrer kønsforskningen og giver et mere kompleks billede på kvinde- og manderollen i scenekunsten.

KØN I SPIL præsenterer og krydskombinerer en række af de bedste forskere og scenekunstere inden for området:

KEYNOTES SPEAKERS

Teater- og genusforsker, PhD Tiina Rosenberg (S), taler om »Kvindekroppen på scenen« og perspektiverer synet på køn og seksualitet fra antikken til nutidens populærkultur.

Den internationale teaterforskerProfessor David Savran (USA), specialist i maskulinitetsstudier og queer theory, analyserer grænselandet mellem magt, køn og seksualitet i relation til scenekunsten.

Ph.d studerende Ken Nielsen (USA/DK) og Ulrika von Schantz (S), supplerer med egne forskningsresultater inden for køns- og teaterforskningen.

Instruktør og teaterchef Madeleine Røn Juul (DK) bidrager med sin kontroversielle fortolkning af Shakespeares Julius Cæsar.

PERFORMERE OG PANELDELTAGERE

Den nordiske teatergruppe Subfrau optræder med deres spektakulære drag-kingshows. 8 skuespillerinder undersøger, hvad der konstruerer kvinde- og mandlighed og dykker ned i den kvindelige scenekunstners arbejde på scenen.

Trash-Drag gruppen dunst udfordrer kønsopfattelsen med deres anarkistiske Gay Electro Punk Show The Shadow People. En kaotisk blanding af magt, seksualitet og kropslig iscenesættelse.

Shabana Rehmann, Norges mest sexede stand-up komiker, bruger sig selv som farvet, kvinde og indvandrer i en syndflod af kontroversielle spørgsmål i et univers, hvor alt vendes på hovedet.

KØN I SPIL modereres af den svenske kønsforsker, Joakim Rindå og den svenske dramaturg og journalist, Gunilla Edemo.

TID: 28. og 29. august
STED: Københavns Universitet, Amager
MÅLGRUPPE: Alle
ANTAL DELTAGERE: minimun 45
PRIS: 700,- (studerende: 300,-)
TILMELDINGSFRIST: 16.august

www.nordscen.org/index.php?id=311

www.nordkalender.org/genus/arrangement.html?id=1011&back=index.html

www.sociology.ku.dk/sochrc/koordinationen/nyhedsbrev/0404.htm